Tavlorna

Tavlor på en utställning!!!

Vad det blir är fortfarande i process, men så mycket är klart att det kommer att framföras som konsert med bildprojektioner på Skövde Konstmuseum 16/1 2020, med efterföljande utställning (pågår till 10/3) där 10 bilder av fotografen Misha Pedan i ställs ut Lilla Galleriet på museet med någon form av ljud. Därefter motsvarande utställning på Galleri 54 helgen 13-15/3 och konsert på Atalante i Göteborg veckan efter.
Samarbetet med fantastiska Malin Wättring inleddes i maj och i juni gjorde vi en första trevande work-in-progresskonsert på Konstepidemin i Göteborg.

Malin Wättring är saxofonist och kompositör, verksam på den moderna jazz- och improvisationsscenen. Hon jobbar ofta i musikaliska projekt som kombinerar och/eller utforskar gränslandet mellan skrivet material och fri improvisation, och det var detta grepp som gjorde att hon ville samarbeta med Ensemble Makadam i projektet Tavlor på en utställning.

Malin har kallats en av Sveriges nya stora saxofonister och kompositörer. Hon driver en egen kvartett, Malin Wättring 4, och har spelat med band som Fire! Orchestra, Bohuslän Big Band och Anna Högberg Attack. Malin utnämndes till Årets kompositör på Jazzkattengalan 2017 och tilldelades Sten A Olsssons stora kulturstipendium 2019.

Projektet genomförs med stöd av Statens Musikverk och Västra Götalandsregionens kulturnämnd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *