Medverkande

kristin_lindgaard

Kristina Lindgård är en jämtländsk cellist som efter studier i Stockholm jobbade i Musik i Västs ensemble Corona Artis mellan åren 1992-2006.

Tillsammans med dem har hon gjort många konserter, med bl.a Dan Laurin och Andrew Manze, runt om i Sverige men även på Grönland och Ostindiefararen i Cadiz.

Hon har turnerat med Concerto copenhagen och Drottningholms barockensemble och spelat flertal operor på Drottningholm.

Här i Göteborg så ligger just nu Karlsson Barock varmt om hjärtat.

anna_lindal

Anna Lindal har studerat i Stockholm, Luzern och Winterthur. Hon medverkade länge i den fransksvenska stråktrion Trio des Lyres som profilerade sig med spännande programkombinationer vid konserter över hela Europa. Åren 1983-2001 var hon konsertmästare i Kungliga filharmonikerna i Stockholm och 2002 fick hon en gästprofessur vid Kungliga Musikhögskolan med övergripande ämnesansvar för stråkinstitutionen.

Hon har också varit vice preses i Kungliga Musikaliska Akademien 2003-2012. Hon är aktiv som kammarmusiker och solist i många olika sammanhang.

Anders Hillborg och Marie Samuelsson har skrivit solokonserter för henne och hon framför och spelar in många verk ur den nutida repertoaren. Anders Hillborgs violinkonsert finns på CD (på Ondine) med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Esa-Pekka Salonen.

Även aktiv i olika ensembler för fri improvisation och ensembler på tidstrogna instrument.

sara

Sara Sjödahl är utbildad på musikhögskolorna i Malmö och Göteborg. Hon har medverkat i gränsöverskridande projekt som den sceniska konserten ”Café Terezin” på Göteborgs Konserthus, ”Accordance” med Dansgruppen Rytmbá” och Ika Nord i Riksteaterns regi.

Hon spelar kammarmusik med medlemmar ur Göteborgssymfonikerna i olika konstellationer och har arbetat på Musikhögskolan i Göteborg som lärare i musikalisk instudering. Hon har arbetat tillsammans med professor Gunilla Gårdfeldt i hennes forskningsprojekt som pianist och musikaliskt ansvarig. I Musik i Västs regi har hon turnerat, initierat och satt upp en mängd olika musikföreställningar för barn. Hon är medlem i kabarégruppen Tappra mödrars kapell som framför eget material.

2013, medverkade som musiker och aktör i föreställningen ”Ett ansikte” på lilla scenen på Göteborgsoperan med musik av Lina Järnegård . En uppsättning i samverkan med musikteatergruppen Dråpera.

Högt och lågt eller som hon presenteras som medlem i Tappra mödrars kapell ’… klassisk pianist med dragning åt det lössläppta spelet som har slagit an tangenterna på både finkulturens konserthus och suspekta syltor’.

elsa

Elsbeth Bergh är altviolinist mest verksam inom den samtida repertoaren och barockmusiken. Efter studier i Örebro och Köpenhamn flyttade hon till Stockholm och spelade många år i Radioorkestern, Folkoperan och Gotlandskvartetten. Sedan 1987 medlem i Kammarensemble Sonanza, ensemble för nutida musik, som tilldelades 2009 års Grammis i genren klassisk musik. Medverkat som musiker i uppsättningar på Orionteatern och Jordcirkus och är sedan 2009 medlem i Karlsson Barock.

Sedan hon flyttade till Göteborg 1995 har kammarmusiken stått i centrum. Med den sceniska konserten ”Café Terezin”, med musik skriven i koncentrationslägret Theresienstadt under andra världskriget, kom ett engagemang för barn och ungas möten med ny konstmusik. Hon har drivit många sådana projekt i Västra Götalandsregionen. Nu senast, som ordförande i Levande Musik, Klangbotten: ett samarbetsprojekt med företrädare för konsthallar i regionen, om dessa rum som naturliga mötesplatser för samtidskonst, där även den nutida konstmusiken och andra konstuttryck ingår.